Vakantie

Keuze is er genoeg als je gaat kijken naar een leuke vakantie voor 2019. Wil je graag in Nederland blijven, of naar het buitenland? Met onderstaande 5 tips kom je al een eindje verder.

 1. Niet overhaast boeken
  Ben niet impulsief tijdens het zoeken naar een geschikte vakantie. De meeste mensen doen er circa 3 weken over vanaf de eerste zoekopdracht tot aan de daadwerkelijke boeking.

  Orienteer je eerst via diverse websites, en denk er daarna nog even lekker over na.

 2. Vakantie gevonden? Vergelijk of kijk naar korting
  Kies je voor een vakantie in Nederland, dan kan het zomaar zijn dat je nog een kortingsbon hebt liggen uit bijvoorbeeld een kerstpakket. Hier heb je écht korting door, gebruik deze dan ook altijd.

  Ga je naar het buitenland, dan is de kans groot dat het hotel of appartement waarin je wilt verblijven door meerdere touroperators aangeboden wordt. Vergelijk dus goed, probeer ook meerdere vertrekdagen te vergelijken.

 3. Checklist vóór vertrek
  Maak een week voordat de vakantie begint een checklist. Er zijn enkele handig websites met standaard lijstjes welk je zelf kunt aanvullen. Zo voorkom je dat je (belangrijke) spullen vergeet.
 4. Geld
  Zonder geld kunnen we niks, kies voor contant + pinpas of Creditcard. Verspreid ook de financiële zaken over meerdere reizigers. Gebeurd er iets, dan ben je er zeker van dat je niet alles verliest.
 5. Je eigen huis
  Als je op vakantie gaat, laat dit dan niet of Social Media weten. Inbrekers kijken mee. Zorg ervoor dat er af en toe iemand de post weg haalt, en kleine zichtbare veranderingen aanbrengt aan de woning.